در حال ویرایش هجویری

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
ابوالحسن علی بن عثمان بن ابی علی جُلّابی هجویری غزنوی، از علمای [[صوفیه (صوفیه)|صوفیه]] در قرن پنجم‌هجری‌قمری است وی که معاصر دولت غزنویان (387 ـ 582هـ .ق) بوده و در [[غزنه]] به‌دنیا آمده و به دو محله از محلات غزنه به‌نام‌های هُجویر و جلّاب منسوب است. تاریخ دقیق تولد وی معلوم نیست. وی نزد بزرگان صوفیه روزگار خویش، تعلیم دیده و سفرهای بسیاری به اقصی نقاط سرزمین‌های اسلامی داشته است. وی در اواخر عمر به [[لاهور]] رفته و تا زمان مرگ در همان شهر ساکن می‌شود. سفرهای وی باعث ملاقات‌های زیاد وی با بزرگان صوفیه، می‌شود که همین امر باعث غنای کتاب [[کشف المحجوب]]، که عمده‌ترین اثر وی می‌باشد، شده است. وی در [[هند]] باعث گرایش بسیاری از مردم به اسلام شده است. هجویری در حوالی سال 465‌هجری‌قمری در لاهور وفات می‌کند. کتاب وی از زمره منابع غنی صوفیه به زبان فارسی است. این کتاب در جواب پرسشی که یکی از هم‌شهری‌های هجویری پرسیده و از وی خواسته تا طریقه صوفیه و مقامات و مذاهب و اقوال ایشان را بازگوید، به رشته تحریر درآمده است. (نفحات‌الانس، جامی، ص321 / اسعاد عبدالهادی، قندیل، مقدمه کشف المحجوب / دهخدا)
+
ابوالحسن علی بن عثمان بن ابی علی جُلّابی هجویری غزنوی، از علمای صوفیه در قرن پنجم‌هجری‌قمری است وی که معاصر دولت غزنویان (387 ـ 582هـ .ق) بوده و در غزنه به‌دنیا آمده و به دو محله از محلات غزنه به‌نام‌های هُجویر و جلّاب منسوب است. تاریخ دقیق تولد وی معلوم نیست. وی نزد بزرگان صوفیه روزگار خویش، تعلیم دیده و سفرهای بسیاری به اقصی نقاط سرزمین‌های اسلامی داشته است. وی در اواخر عمر به لاهور رفته و تا زمان مرگ در همان شهر ساکن می‌شود. سفرهای وی باعث ملاقات‌های زیاد وی با بزرگان صوفیه، می‌شود که همین امر باعث غنای کتاب کشف المحجوب، که عمده‌ترین اثر وی می‌باشد، شده است. وی در هند باعث گرایش بسیاری از مردم به اسلام شده است. هجویری در حوالی سال 465‌هجری‌قمری در لاهور وفات می‌کند. کتاب وی از زمره منابع غنی صوفیه به زبان فارسی است. این کتاب در جواب پرسشی که یکی از هم‌شهری‌های هجویری پرسیده و از وی خواسته تا طریقه صوفیه و مقامات و مذاهب و اقوال ایشان را بازگوید، به رشته تحریر درآمده است. (نفحات‌الانس، جامی، ص321 / اسعاد عبدالهادی، قندیل، مقدمه کشف المحجوب / دهخدا)

لطفاً توجه داشته باشید که فرض می‌شود کلیهٔ مشارکت‌های شما با دایره المعارف فرق اسلامی ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان ویرایش شوند، تغییر یابند یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شود، اینجا نفرستیدشان.
همچنین شما دارید به ما قول می‌دهید که خودتان این را نوشته‌اید، یا آن را از یک منبع آزاد با مالکیت عمومی یا مشابه آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیشتر به دایره المعارف فرق اسلامی:حق تکثیر مراجعه کنید). کارهای دارای حق تکثیر (copyright) را بی‌اجازه نفرستید!

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)