میر حامد حسین: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز میر حامد حسین» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
(یک نسخهٔ میانی توسط کاربر مشابهی که نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
علامه میرحامد حسین، از سادات موسوی است و با بیست و هفت واسطه، نسبش به امام هفتم [[امام موسی کاظم]] علیه السلام مي‌رسد. نیاکان او در طول قرون گذشته، همه از سادات اهل علم و زهد و فضیلت بوده اند. شایان ذکر است که این خاندان در اصل ایرانی بودند و در [[نیشابور]] زندگی مي‌کردند و در قرن هفتم، سید اوحدالدین ـ جد پانزدهم میرحامد حسین ـ در پی حمله مغول، به هندوستان هجرت کرد و در شهر [[کنتور]] رحل اقامت افکند. سیدمحمد حسین (م: 1288ق) پدربزرگ میرحامد حسین، فقیهی ارجمند و در زهد و عبادت سرآمد روزگار بود. علامه سید محمد قلی (م: 1260ق) پدر میرحامد حسین، از علمای بزرگ قرن سیزدهم هجری و از صاحب نظران در علم کلام بود. مدتی نیز در شهر [[میرتهه]] بر کرسی قضاوت و فتوا نشست. رساله ای هم به نام عدالت [[علویه]] در موضوع احکام قضاوت و افتاء و شرایط قاضی و مفتی نوشته است. او کتاب‌های زیادی را از خود به یادگار گذاشت.  
+
علامه میرحامد حسین، از سادات موسوی است و با بیست و هفت واسطه، نسبش به امام هفتم [[امام موسی کاظم]] علیه السلام مي‌رسد. نیاکان او در طول قرون گذشته، همه از سادات اهل علم و زهد و فضیلت بوده اند. شایان ذکر است که این خاندان در اصل ایرانی بودند و در [[نیشابور]] زندگی مي‌کردند و در قرن هفتم، [[سید اوحدالدین]] ـ جد پانزدهم میرحامد حسین ـ در پی حمله مغول، به [[هندوستان]] هجرت کرد و در شهر [[کنتور]] رحل اقامت افکند. [[سیدمحمد حسین]] (م: 1288ق) پدربزرگ میرحامد حسین، فقیهی ارجمند و در زهد و عبادت سرآمد روزگار بود. [[علامه سید محمد قلی]] (م: 1260ق) پدر میرحامد حسین، از علمای بزرگ قرن سیزدهم هجری و از صاحب نظران در علم کلام بود. مدتی نیز در شهر [[میر تهه]] بر کرسی قضاوت و فتوا نشست. رساله ای هم به نام [[عدالت علویه]] در موضوع احکام قضاوت و افتاء و شرایط قاضی و مفتی نوشته است. او کتاب‌های زیادی را از خود به یادگار گذاشت.  
  
  
 
==پانويس==
 
==پانويس==

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۰۱:۰۰

علامه میرحامد حسین، از سادات موسوی است و با بیست و هفت واسطه، نسبش به امام هفتم امام موسی کاظم علیه السلام مي‌رسد. نیاکان او در طول قرون گذشته، همه از سادات اهل علم و زهد و فضیلت بوده اند. شایان ذکر است که این خاندان در اصل ایرانی بودند و در نیشابور زندگی مي‌کردند و در قرن هفتم، سید اوحدالدین ـ جد پانزدهم میرحامد حسین ـ در پی حمله مغول، به هندوستان هجرت کرد و در شهر کنتور رحل اقامت افکند. سیدمحمد حسین (م: 1288ق) پدربزرگ میرحامد حسین، فقیهی ارجمند و در زهد و عبادت سرآمد روزگار بود. علامه سید محمد قلی (م: 1260ق) پدر میرحامد حسین، از علمای بزرگ قرن سیزدهم هجری و از صاحب نظران در علم کلام بود. مدتی نیز در شهر میر تهه بر کرسی قضاوت و فتوا نشست. رساله ای هم به نام عدالت علویه در موضوع احکام قضاوت و افتاء و شرایط قاضی و مفتی نوشته است. او کتاب‌های زیادی را از خود به یادگار گذاشت.


پانويس