لندن

از دایره المعارف فرق اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۸ ژانویهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۳۷ توسط Zarif (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{دیگر کاربردها}} {{Coord|51|30|26|N|0|7|39|W|display=title}} {{جعبه اطلاعات شهر غیر ایرانی |نام =ل...» ایجاد کرد)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

الگو:دیگر کاربردها الگو:Coord الگو:جعبه اطلاعات شهر غیر ایرانی

پرونده:Houses.of.parliament.overall.arp.jpg
ساختمان پارلمان بریتانیا و ساعت معروف بیگ بن در کنار رود تیمز در لندن

لندن الگو:انگلیسی پایتخت انگلستان و بریتانیا است. این شهر همچنین بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر در بریتانیا و بزرگترین ناحیه شهری از نظر مساحت در اروپا نیز هست.

این شهر که در کنار رود تیمز قرار دارد قدمتی دو هزار ساله دارد و تاریخ ساخت آن به دوران روم باستان برمی‌گردد.[۱] سیتی لندن به عنوان هسته تاریخی لندن تاحدود زیادی حفظ شده است و از قرن ۱۹ میلادی توسعه این شهر شروع شده و امروزه این شهر مهم‌ترین شهر انگلستان به شمار می‌آید و ساختار اداری بسیار گسترده‌ای دارد. همچنین شهردار لندن به عنوان شهردار نمونه انتخاب شده است.

یکی از مراکز مهم مسکونی شهر لندن، شهر باستانی این شهر است که امروزه دو میلیون نفر را در خود جا داده است. این شهر در سال‌ها پیش با کمک رومی‌ها ساخته شده است. بعد از ساخت شهر لندن، این شهر مرکز نهضت‌های بزرگ تاریخ بوده است. این گونه از رنسانس انگلیسی با پیشرفت‌های صنعتی و انقلابی و احیای زبان گوتیک همراه بوده است.

این شهر یکی از مراکز تجاری، مالی و فرهنگی عمده در جهان است و تأثیر فراوانی در سیاست، آموزش و پرورش، سرگرمی، رسانه‌ها، معماری و هنر دارد.

لندن میزبان بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۰۸، ۱۹۴۸ و ۲۰۱۲ و پارالمپیک ۲۰۱۲ بوده است.

شهر لندن طبق آمارهای رسمی جمعیتی بالغ بر ۷،۵۱۲،۴۰۰ نفر (در نیمه سال ۲۰۰۶) را در داخل محدوده شهری خود گنجانده است و به عنوان پرجمعیت‌ترین شهر در اتحادیه اروپا مطرح می‌شود. مساحت این شهر روز به روز افزایش می‌یابد، به طوری که امروزه شهر از محدوده خودش بزرگ تر شده است و جمعیتش به ۸٬۲۷۸٬۲۵۱ نفر (در سال ۲۰۱۰) رسیده است. جمعیت منطقه پایتختی انگلستان بین ۱۲ تا ۱۴ میلیون نفر تخمین زده می‌شود. مردم شهر لندن به دلیل مهاجرت از نقاط مختلف به این شهر، دارای تمدن، فرهنگ، دین و آداب و رسوم خاص خود هستند، به طوری که امروزه ۳۰۰ زبان گوناگون در این شهر تلکم می‌شود.

این شهر یکی از قطب‌های حمل و نقل بین‌المللی در جهان است و دارای پنج فرودگاه بین‌المللی است که عبارت‌اند از فرودگاه بین‌المللی هیثرو، فرودگاه بین‌المللی گتویک، فرودگاه بین‌المللی استانستد، فرودگاه بین‌المللی لوتن، و فرودگاه سیتی.

لندن چهار مکان باستانی مهم دارد: این مکان‌ها در منطقه وست‌مینستر قرار گرفته‌اند. (الف) کلیسای باستانی مارگارت. (ب) برج لندن. (پ) روستای گرینویچ. (ت) کاخ و باغ سلطنتی .

آتش سوزی بزرگ لندن

الگو:اصلی در فاصله یکشنبه ۲ تا چهارشنبه ۵ سپتامبر ۱۶۶۶ این قسمت قرون وسطایی لندن که در داخل دیوار رومی شهر قرار داشت در اثر یک آتش سوزی بسیار بزرگ به طور کلی ویران شد و از بین رفت.

مذهب

الگو:Bar box براساس سرشماری ۲۰۱۱ بریتانیا ۴۸٫۴٪ مردم شهر لندن مسیحی هستند، پس از ۲۰٫۷٪ مردم این شهر بدون دین، ۱۲٫۴٪ مسلمان، ۵٪ هندو، ۱٫۸٪ یهودی، ۱٫۵٪ سیک، ۱٪ بودایی و ۲۰٫۷٪ دین خود را اظهار نکرده‌اند.

پارک‌ها و باغ‌ها

بزرگترین پارک‌ها در منطقه مرکزی لندن شامل ۳ پارک سلطنتی، هاید پارک، باغ‌های کنزینگتون و رجنتز پارک هستند.[۲] رجنتز پارک شامل باغ‌وحش لندن می‌شود که از قدیمی‌ترین باغ‌وحش‌های علمی جهان است، این پارک در نزدیکی موزه مادام توسو قرار دارد.[۳][۴]

پارک سنت جیمز و گرین پارک از پارک‌های کوچک‌تر سلطنتی در نزدیکی مرکز لندن هستند.[۵] تعدادی از پارک‌ها خارج از منطقه شهری لندن قرار دارند، از جمله گرینویچ پارک که در جنوب شرقی[۶] و بوشی پارک و ریچموند پارک که در جنوب غربی شهر لندن قرار دارند.[۷][۸]

گردشگری در لندن

پرونده:Natural History Museum 001.jpg
موزه تاریخ طبیعی لندن

لندن یکی از مراکز اصلی گردشگری و یکی از صنایع مهم این شهر محسوب می‌شود[۹] و میزان درآمد حاصل از گردشگران سالانه ۱۵ میلیارد پوند است.[۱۰] لندن با داشتن ۱۴ میلیون گردشگری بین‌المللی پربازیدترین شهر در اروپا محسوب می‌شود.[۱۱]

در سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۰ مکان پربازدید در شهر لندن به شرح زیر است:[۱۲]

  1. موزه بریتانیا
  2. تیت مدرن
  3. نگارخانه ملی لندن
  4. موزه تاریخ طبیعی لندن
  5. چشم لندن
  6. موزه علوم (لندن)
  7. موزه ویکتوریا و آلبرت
  8. موزه مادام توسو
  9. موزه ملی دریانوردی لندن
  10. برج لندن

ورزش

الگو:Main

لندن میزبان ۳ دوره بازی‌های المپیک تابستانی در سال‌های ۱۹۰۸، ۱۹۴۸ و ۲۰۱۲ بوده است.[۱۳][۱۴] لندن در ژوئیه ۲۰۰۵ میزبانی بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ و بازی‌های پارالمپیک تابستانی ۲۰۱۲ را به دست آورد و اولین شهری است که میزبان سه دوره از بازی‌های مدرن المپیک بوده.[۱۵] همچنین لندن میزبان بازی‌های اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع در سال ۱۹۳۴ بوده است. مسابقات جهانی دو و میدانی ۲۰۱۷ نیز در این شهر انجام خواهد شد.[۱۶]

فوتبال از محبوب‌ترین ورزش‌ها در شهر لندن است، تیم‌های آرسنال، چلسی، فولهام، کویینز پارک رنجرز، تاتنهام و وستهام یونایتد که در شهر لندن قرار دارند سابقه بازی در لیگ برتر انگلستان را دارند.

ورزشگاه ومبلی، ومبلی آرنا، ولوپارک لندن، زمین کریکت لورد، باشگاه تنیس و کروکت انگلستان، ورزشگاه تویینکهام، ورزشگاه المپیک لندن، ریوربنک آرنا، مرکز ورزش‌های آبی لندن، ورزشگاه او۲ آرنا لندن، کوپر باکس، ورزشگاه استمفورد بریج، ورزشگاه امارات و ورزشگاه وایت هارت لن از جمله مراکز ورزشی و فوتبالی شهر لندن هستند.

شهرهای خواهرخوانده

لندن با ۴۶ شهر جهان خواهرخوانده است،[۱۷] مهم‌ترین این شهرها به ترتیب زیر است.

الگو:Div col

الگو:Div col end شهرهای زیر با لندن توافق‌نامه دوستی امضا کرده‌اند: الگو:Div col

الگو:Div col end الگو:نمودار آب و هوا الگو:-

پانویس

الگو:پانویس

منابع

الگو:ویکی‌سفر الگو:ویکی‌انبار-رده الگو:شهرهای بریتانیا الگو:رویدادهای بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۱۲ الگو:پایتخت فرهنگی اروپا

الگو:انگلستان-خرد
  1. الگو:Cite web
  2. الگو:Cite web
  3. الگو:Cite web
  4. الگو:Cite web
  5. الگو:Cite web
  6. الگو:Cite web
  7. الگو:Cite web
  8. الگو:Cite web
  9. الگو:Cite web
  10. "الگو:Cite web", Visit London. Retrieved on 3 June 2006.
  11. الگو:Cite web
  12. الگو:Cite web
  13. الگو:Cite web
  14. الگو:Cite web
  15. الگو:Cite web
  16. الگو:Cite web
  17. Jack Malvern. Richmond, in Surrey, is the most widely copied British place name worldwide, Timesonline 29 December 2008. The original byline for the article in تایمز of the same day was "The 55 corners of foreign fields that will be for ever ... Richmond" (page 9). Cites The Times Universal Atlas of the World. http://www.webcitation.org/5yoKJBWF8
  18. ۱۸٫۰ ۱۸٫۱ الگو:Cite webSee Fact 2 by Big Ben photo.
  19. ۱۹٫۰ ۱۹٫۱ الگو:Cite web
  20. الگو:Cite web
  21. الگو:Cite web
  22. الگو:Cite web
  23. الگو:Cite web
  24. الگو:Cite web
  25. الگو:Cite web