خلواتیه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز خلواتیه» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
سطر ۲: سطر ۲:
 
مصحف [[خلوتیه]].  
 
مصحف [[خلوتیه]].  
  
[[تری مینگهام]] ایشان را فرقه ای مردمی که بر احترام به مرشد قائم است معرفی می کند و می نویسد: «ایشان به پیروی از درویش و در عین حال پای فشاری بر روش های انفرادی شهرت دارند. » وی اصول این روش را غامض دانسته و تأکید می کند این گروه از فرهنگ [[ملامتیه]] متأثر می باشند و اصل ایشان به کردها، ترک ها و [[فارس]] ها برمی گردد و از شیخ ابراهیم زاهد گیلانی، محمد نور خلواتی (ظاهرالدین) و عمر خلواتی نسب می گیرند. <ref> [[الفرق الصوفیة فی الاسلام]]، [[تری مینگهام]]، ص129</ref> لازم به ذکر است که کتاب مذکور همراه با تصحیفات بسیاری می باشد که ناشی از ترجمه آن از انگلیسی به عربی است. و به احتمال زیاد این فرقه همان فرقه [[خلوتیه]] می باشد.  
+
[[تری مینگهام]] ایشان را فرقه ای مردمی که بر احترام به مرشد قائم است معرفی می کند و می نویسد: «ایشان به پیروی از درویش و در عین حال پای فشاری بر روش های انفرادی شهرت دارند. » وی اصول این روش را غامض دانسته و تأکید می کند این گروه از فرهنگ [[ملامتیه]] متأثر می باشند و اصل ایشان به کردها، ترک ها و فارس ها برمی گردد و از شیخ [[ابراهیم زاهد گیلانی]]، [[محمد نور خلواتی]] (ظاهرالدین) و [[عمر خلواتی]] نسب می گیرند. <ref> [[الفرق الصوفیة فی الاسلام]]، [[تری مینگهام]]، ص129</ref> لازم به ذکر است که کتاب مذکور همراه با تصحیفات بسیاری می باشد که ناشی از ترجمه آن از انگلیسی به عربی است. و به احتمال زیاد این فرقه همان فرقه خلوتیه می باشد.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۰۶

مصحف خلوتیه.

تری مینگهام ایشان را فرقه ای مردمی که بر احترام به مرشد قائم است معرفی می کند و می نویسد: «ایشان به پیروی از درویش و در عین حال پای فشاری بر روش های انفرادی شهرت دارند. » وی اصول این روش را غامض دانسته و تأکید می کند این گروه از فرهنگ ملامتیه متأثر می باشند و اصل ایشان به کردها، ترک ها و فارس ها برمی گردد و از شیخ ابراهیم زاهد گیلانی، محمد نور خلواتی (ظاهرالدین) و عمر خلواتی نسب می گیرند. [۱] لازم به ذکر است که کتاب مذکور همراه با تصحیفات بسیاری می باشد که ناشی از ترجمه آن از انگلیسی به عربی است. و به احتمال زیاد این فرقه همان فرقه خلوتیه می باشد.

پانویس

  1. الفرق الصوفیة فی الاسلام، تری مینگهام، ص129