فراتیه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « از مفوّضه (مفوضه از غلاة شیعه). فراتیه، پیروان فرات بن احنف می باشند، ای...» ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌های متوسط توسط ۲ کاربران نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
  
از [[مفوّضه (مفوضه از غلاة شیعه)]].  
+
از [[مفوّضه (مفوضه از غلاة شیعه)|مفوّضه]].  
  
[[فراتیه]]، پیروان فرات بن احنف می باشند، ایشان می گویند که خدا، خلق و امر و موت و حیات و روزی را به علی و ائمه علیهم السلام ای که از فرزندان [[علی علیه السلام]] هستند، واگذار کرده است و آن ها هستند که حقیقتاً می میرانند. ملائکه برای آن ها خبر می آورند. بعضی از آنان نیز می گویند: «خدا در این صورت ها حلول می کند و به خود برای خود دعوت می کند. » این فرقه را فرقه بیستم [[مفوضه]] دانسته اند.  
+
فراتیه، پیروان [[فرات بن احنف]] می باشند، ایشان می گویند که خدا، خلق و امر و موت و حیات و روزی را به [[علی علیه السلام]] و ائمه (علیهم السلام) ای که از فرزندان علی (علیه السلام) هستند، واگذار کرده است و آن ها هستند که حقیقتاً می میرانند. ملائکه برای آن ها خبر می آورند. بعضی از آنان نیز می گویند: «خدا در این صورت ها حلول می کند و به خود برای خود دعوت می کند. » این فرقه را فرقه بیستم مفوضه دانسته اند.  
  
در الرسالة الفارقة و الملحة الفائقة آمده است: «اختلافی در میان مسلمانان در کفر [[فراتیه]] و [[ذمیه]] و اتباع آن ها نیست». <ref>مجله معارف اسلامی، سال اول، شماره اول، مقاله الرسالة الفارقة و الملحة الفائقة</ref>
+
در [[الرسالة الفارقة و الملحة]] الفائقة آمده است: «اختلافی در میان مسلمانان در کفر فراتیه و [[ذمیه (از غلاة شیعه)|ذمیه]] و اتباع آن ها نیست». <ref>[[مجله معارف اسلامی]]، سال اول، شماره اول، [[مقاله الرسالة الفارقة و الملحة الفائقة]]</ref>
  
 
[[آیت الله سید مهدی روحانی]] مأخذ این مطالب را کتاب مجهول غیر معتبر معرفی می کند.  
 
[[آیت الله سید مهدی روحانی]] مأخذ این مطالب را کتاب مجهول غیر معتبر معرفی می کند.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۱۰:۳۰

از مفوّضه.

فراتیه، پیروان فرات بن احنف می باشند، ایشان می گویند که خدا، خلق و امر و موت و حیات و روزی را به علی علیه السلام و ائمه (علیهم السلام) ای که از فرزندان علی (علیه السلام) هستند، واگذار کرده است و آن ها هستند که حقیقتاً می میرانند. ملائکه برای آن ها خبر می آورند. بعضی از آنان نیز می گویند: «خدا در این صورت ها حلول می کند و به خود برای خود دعوت می کند. » این فرقه را فرقه بیستم مفوضه دانسته اند.

در الرسالة الفارقة و الملحة الفائقة آمده است: «اختلافی در میان مسلمانان در کفر فراتیه و ذمیه و اتباع آن ها نیست». [۱]

آیت الله سید مهدی روحانی مأخذ این مطالب را کتاب مجهول غیر معتبر معرفی می کند.

پانویس

  1. مجله معارف اسلامی، سال اول، شماره اول، مقاله الرسالة الفارقة و الملحة الفائقة