در حال ویرایش محمد بن عثمان بن سعید

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
ابوجعفر محمد بن عثمان بن سعید العمری عسکری، دومین وکیل از نواب اربعه امام زمان (عجل‌الله فرجه) در عصر غیبت است. وی همراه با پدرش از وکلاء حضرت به حساب می آیند. وی که ساکن [[سامرا]] بوده، در بعضی تراجم، به سَمّان ملقب شده است. از ناحیه امام زمان(عجل الله فرجه) توقیعاتی دالّ بر جلالت شأن وی وارد شده است. وی دو ماه پیش از مرگ خود برای خود قبری کنده و می گویند حضرت به او خبر مرگش را داده است.  
+
 
 +
ابوجعفر محمد بن [[عثمان بن سعید]] العمری عسکری، دومین وکیل از نواب اربعه امام زمان (عجل‌الله فرجه) در عصر غیبت است. وی همراه با پدرش از وکلاء حضرت به حساب مي‌آیند. وی که ساکن [[سامرا]] بوده، در بعضی تراجم، به سَمّان ملقب شده است. از ناحیه امام زمان(عجل الله فرجه) توقیعاتی دالّ بر جلالت شأن وی وارد شده است. وی دو ماه پیش از مرگ خود برای خود قبری کنده و مي‌گویند حضرت به او خبر مرگش را داده است.  
  
 
وی در سال 305 هجری قمری درگذشته است. <ref> [[موسوعة طبقات الفقهاء]]، [[آیت الله جعفر سبحانی]]، ج4، ص426 / [[معجم رجال الحدیث]]، [[آیت الله خویی]]، ج16، ص274 / [[قاموس الرجال]]، [[محمد تقی شوشتری]]، ج8، ص264 / [[کتاب الغیبة]]، [[شیخ طوسی]]، ص359</ref>
 
وی در سال 305 هجری قمری درگذشته است. <ref> [[موسوعة طبقات الفقهاء]]، [[آیت الله جعفر سبحانی]]، ج4، ص426 / [[معجم رجال الحدیث]]، [[آیت الله خویی]]، ج16، ص274 / [[قاموس الرجال]]، [[محمد تقی شوشتری]]، ج8، ص264 / [[کتاب الغیبة]]، [[شیخ طوسی]]، ص359</ref>
  
 +
ابوجعفر محمد بن [[عثمان بن سعید]] عُمری دومین نائب خاص حضرت حجت علیه السلام است. وی که فرزند [[عثمان بن سعید]] نخستین نائب حضرت صاحب الزمان عجل الله فرجه بوده، پس از پدر به این مقام برگزیده مي‌شود. ابوجعفر که پیش از این در منزل امام عسکری علیه السلام ملازم پدرش بود، در دوره غیبت دستیار اصلی پدر خود مي‌گردد. در روایاتی که از امام عسکری علیه السلام نقل شده ایشان ابوجعفر و پدرش را توثیق کرده و به عنوان امین خویش معرفی کرده اند. توقیعی نیز از ناحیه امام زمان علیه السلام خطاب به ابوجعفر صادر شده که در آن امام به ابوجعفر تسلیت گفته اند. در این نامه امام علیه السلام مي‌فرمایند: «از کمال سعادت پدر تو آن بود که خداوند فرزندی مانند تو به او عطا کرد که جانشین او است. » و سپس او را دعا کرده اند. ابوجعفر مدتی طولانی در این مقام خدمت کرد، هرچند چند نفر از افراد نیابت او را به رسمیت نشناختند که برخی از ایشان عبارت بودند از: ابوطاهر محمد بن علی بن بلال، [[احمد بن هلال عبرتایی|احمد بن هلال]] کرخی و [[محمد بن نصیر نمیری]]. ابوجعفر در سال 305 هجری قمری وفات یافت. <ref> [[کتاب الغیبة]]، [[شیخ طوسی]]، ص359 / [[مکتب در فرایند تکامل]]، [[مدرسی طباطبایی]]، ص130</ref>
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==

لطفاً توجه داشته باشید که فرض می‌شود کلیهٔ مشارکت‌های شما با دایره المعارف فرق اسلامی ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان ویرایش شوند، تغییر یابند یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شود، اینجا نفرستیدشان.
همچنین شما دارید به ما قول می‌دهید که خودتان این را نوشته‌اید، یا آن را از یک منبع آزاد با مالکیت عمومی یا مشابه آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیشتر به دایره المعارف فرق اسلامی:حق تکثیر مراجعه کنید). کارهای دارای حق تکثیر (copyright) را بی‌اجازه نفرستید!

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)